yAnG AmaT bErHoRmAt

Friday, May 6, 2011

siapa anak kedua??? JOM KITA KENALI SIKAP MEREKA SEBENAR





ANAK MANJA IBU sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!   ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia
 kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..   TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..   BERCINTA Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …   HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi   HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka   BERDIKARI very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..   ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri   PEMAAF & caring tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah   PAKAIAN Nak ajer up to date…semua nak kemas....

konklusinya,bangga jugak jadi anak kedua kan sebab ciri2 yang di sebut agak positif untuk di terima haha so camne plak ciri2 anak sulong yang aku tau mesti bertanggungjawab tu yang main lah lain tu kita tanya profesor untuk menjawabnya 


p/s : aku pun kategori anak ke 2 tapi bongsu...erkk cmne?info ni aku amek kat fesbuk tak tau sape tuan yg tulis ni sebenarnya

10 comments:

shahz muhammad said...

anak kedua ni memang lain sikit perangai dye.. mybe anak tengah kan.. kalau anak no 2.. bongsu lak tu.. same erk.?? ^_^

SM Banjamin said...

angah le ni.. hmm.. ni ude datang.. pak ude... pak ude anak tengah, ade 3 adik, 2 kakak... hmm.. lagi kuat memberontak...

aRoL 29121990 said...

betol2... arol setuju.. mmg seyesly.. langsung xtipu... all the text story all about anak kedua tu sebijik macam arol... mmg keras kepala.. nak je copy bende nie n show kat everyone.. it's me.. it's my life way... so xpayah nak susah payah terang.. hahaa.. kajian pown ckp mmg anak ke2 mcm tuu.. hehe

cik tyraa said...

shahz: same ker???hehe

cik tyraa said...

sm banjamin:a'ah angah ler ni ouh pk ude ye cmne plk sifat ank tengah

cik tyraa said...

arol: wallawehh cam aku knai je haha yes2 absolutely bende nih btol kan bukn nk pcye 100% tapi dh kjian telah membuktikan nak copy amek la sharing is loving ;)

Anonymous said...

K

Anonymous said...

Aku ank no 2 , bab krj....pujuk2 dan usha2 awek.....semuanya hancurrrrrrrr......., sbb tu aku lbh suka kerja sendiri mcm skrg haha,

Anonymous said...

Bab kawan ? Hahahaha...., mak aku pn ngeri ..., pernah s,kali aku jalan2 ngan adk2 ngan org tua aku sekali , kitorg singgah mkn kat restoran mamak , masa tulah , beberapa org cina laki2 ngan ppn ....tangan b,tatoo ....diorg jmpa aku , diorg semua ah long , muka masing2 mmg muka pecah rumah , mak ngan adk2 aku dh cuak , lasty aku cakaplh diorg semua mber aku , emmmm aku mmg suka membebel dgn keling mabuk pn aku ajak bual hahahah , sbb tu ank no 2 ramai kwn , hahaha ,

Anonymous said...

Mmg betul pn.......sbb aku pn anak no 2 haha , bab pujuk2 awek ni.....emmmm mmg hancurrrrr , dpd pujuk awek yg tengah majuk , baik aku layan gusti kat kedai mamak lg bgs hahaha