yAnG AmaT bErHoRmAt

Thursday, July 23, 2009

ARGHH ORENTASI BERMULA!!!!!

21july2009 aku kne g daftar kat kolej huhu...then masa time daftar tue of course lar kena pakai baju kurung n bertudung bagi perempuan islam so student lelaki plak berkemeja n sewaktu dengannye lar hehe...grrr part paling aku benci tahap cipan adalah

tiba2 jer senior yg jadi JPP tu tegur aku coz aku x pakai kasut bertutup warna hitam...huh!!!!bengang giler dowh ermm saper yg x bengang kan masa diorg pos surat dalam tu tulis "SEMUA PELAJAR DIWAJIBKAN MEMAKAI KASUT" kecuali sandal n selipar bla bla bla..so aku pun pakai la kasut warna hitam tapi x bertutup pun at least aku x pakai selipar or sandal!aku pun bgtaw kt senior tu dalam surat x ckap pun suh pakai bertutup warna hitam siap aku tunjuk bukti lagi then dya pun cam tergamam jap pastuh dya cakap ok kali ini saya benarkan kamu membuat pendaftaran so kay la..pas aku daftar kat kaunter first dya tegur aku lagi pasal kasut gak huh!!!grrr dya suh aku tukar kasut plak banyak cantik muka dya senang2 nak suh owg tukar

aku pun cepat2 terus call parents aku then parents aku slow talk ngn diowg finally aku leh cntinue buat pndftaran...ermmm time daftar tu banyak la mende nak wat kelam kabut aku jadinya hehe..but penat skit huhu....haaa bermula lah minggu suai kenal kami sebagai student baru first sem ;), kul 8.00pagi kiteowg pun bertolak g KBP area situ jgak lah x jauh pun b4 that JPP(senior)wat spotcheck la plak alahaiii macam budak sekolah anoyying!bukan check per pn juz kuku jer pun hahahha tersangat lah poyo.....

yeah ni part yang paling bez time orentasi tu berlangsung...u know what?ada la sorg abg senior ni kirenya selaku setiausaha cam tu ar kan dya suh kiteorg nyanyi lagu kolej...ermmmm so nyanyi jer lah macam maner pn coz kiteorg memang x tawu rentak lagu tu cm ner...nyanyi punya nyanyi senior2 tu cakap x puas hati dengan nyanyian kiteorg adehhhhh!!!klu ko nak puas hati ko nyanyi sendirilah banyak cakap plak(aku kata dlm hti)jengjengjeng.............datang seorg pompuan aku x sure samada dya tu lecturer or saper2 dah tu aper lagi dya pun panggil lah si senior2 tu n suh diowg plak yg nyanyi muahahahaha....korunk tawu x actually diorg tu pun serupa cam kiteorg x reti nyanyi lagu kolej dan dan datang pinjam lirik lagu kteorg pnye hahaha terpaksa ar diowg tu wat muka seposen PADAN MUKA!!!alahai dah study kt kolej berbulan2 pun x hafal lirik ish3 sian tol...lain ar cam kiteorg ni new student memang x hafal lirik n rentak lagi....ha!lain kali cermin diri dulu sebelum nak buli kiteorg konon2nye last sper yg malu???of course ar kakak2 abg2 senior...ape yg bleh kiteorg katakan adalah "bhho0o000o" sorry to say but u all deserve it rite

seterusnye,kiteorg ada slot2 yg berkaitan ngan kolej spt:ceramah H1N1.kaunseling,AADK
solat zohor n asar..yg paling penting makan n minum hehe
ermmm tapi korunk mesti pahamkan kalau ada ceramah tu mesti la berjam2 lamanye maw x ngantok huhuhu bosan plak tu ramai studnt yg mata layu termasuk aku heheh...balik umah jer terus sakit n sengal2 badan coz duduk atas krusi lame sangat kiteorg habis sampai kul 7.00mlm penat giler babun oh!!!esoknye ade ag but sowry k aku x dapat nak capture pic time orentasi tu coz bz x der msa
wait 4 my next entry CHILL...(will contnue dis post)

2 comments:

paes said...

wahaha mcm2 ragam klu baru masok kolej.. senior biase la mmg nk membuli je keje, sbb mase diorg junior dlu pon da kene camtu.. pusing2 balik tang tu jugak.. heh~

M[i]S[z] t[Y]r[A] said...

ermm itu la pasal kiranye cam balas membalas dendam aar...dlu diorg skunk time nk buli balik hehe..