yAnG AmaT bErHoRmAt

Friday, January 7, 2011

banyaknye blogger kat malaysia







wee salam semua salam satu malaysia!....kembali berceloteh dalm blog nie hihi so entry aku kali nie nak bercerita mengenai blogger-blogger yang terdapat kat malaysia nie.hurmmm since aku terjebak kembali berblogger nie aku dah tengok banyak sangat &banyak gila blogger especially perempuan memang banyak lah berbanding dengan blogger lelaki





kenapa banyak sangat blogger perempuan ekk??korunk tahu tak ape sebabnya...so oleh sebab korunk tak dapat nak jawab soalan aku nie aku akan cuba mengupas isu ini cewahhhh ayat tak boleh blah hahah mat salleh kata cannot go kahkahkah!;)) no wonder lah kalau mengikut fakta peratus jantina dekat malaysia nie perempuan yang paling tinggi percentage nye betol tak?so kat sini aku nak bagi tahu "PEREMPUAN TELAH MENGUASAI DUNIA" haha sorry bagi lelaki ini adalah fakta bukan auta yeahhh kaum-kaum hawa di luar sana we got girls power ryte??contest-contest yang dijalankan oleh para blogger pun kebanyakkan nya dari kaum hawa tapi kaum adam sedikit saje yang join...persoalan di sini kenapa?kenapa?mane pergi lelaki-lelaki yang hensem,kacak,bijak,bergaya,kaya raya semua-semua lah yang baik dimanakah mereka ini???adakah mereka-mereka ini pergi merempit atau melakukan aktivi yang tak berfaedah ??ermm..ape yang boleh aku katakan lu pk lah sendiri(macam gaya nabil raja lawak) hahah...tepuk dada tanya selera..


ekk jap aku nak tepuk dada aku nak tanya selera ape aku nak makan malam ni yerr adehh dah tepuk pun so aku nak makan mcD jom ;))but seriously banyak yang aku tengok perempuan buat blog lelaki ni ciputtt jer...maybe lelaki nie malas nak berfikir kot pastu malas nak taip nak buat entry yang best-best bagi dorang bloging nie bende remeh temeh...pastu dorang jugak tak suke nak share out something dengan orang lain dalam blog bagi dorang nak privacy kot heh?ntah la perempuan pun nak privacy jugak tapi boleh jer buat blog share macam-macam (sharing is loving) heheh nie antara-antara fakta mengapa blogger perempuan lebih ramai aku copy from RH


Blogger perempuan mempunyai lebih ramai pembaca perempuan. Topik-topik yang dikeluarkan oleh blogger perempuan lebih sesuai dengan pembaca perempuan berbanding pembaca lelaki.
* Blogger perempuan memiliki banyak topik untuk diketengahkan seperti pakaian, masakan, pelancongan, jualan murah, rumah tangga, anak-anak dan sebagainya. Blogger lelaki lebih terhad kerana topik dan minat tidak terlalu banyak.
* Blogger perempuan lebih kreatif dan pandai meluahkan isi blog menjadikan cerita lebih menarik jika dibandingkan dengan blogger lelaki yang lebih lurus.
* Blogger perempuan lebih rajin berbanding blogger lelaki.
* Blogger perempuan sangat menyokong antara rakan-rakan blogger dan rajin membuat ulasan/komen.
* Blogger perempuan juga pandai menghiasi blogger sehingga menjadi menarik.
* Blogger boleh memamparkan identiti yang menarik dan boleh menjadi idola kepada blogger lain.

walau pe pun lelaki atau perempuan semua sama sahaja tu semua atas diri sendiri hendak seribu daya tak nak seribu dalih masing-masing mempunyai kelebihan dan kelemahan diri sendiri

p/s INGAT!girls power so pada kaum lelaki tingkatkan prestasi hihihihi aku pun bukan blogger yang terer nie semua cuma pendapat jer CHILL :)

2 comments:

anies anessa said...

tp kalo blogger laki,penulisan mereka lebih santai...

oshin said...

hukhuk . yeke? blogger laki sket . hehe . tatau pulak tadan nak kira . tapi laki kalo blogging pun best juga ada info .bak kata anies yupe dowg lebih santai ;))