yAnG AmaT bErHoRmAt

Wednesday, June 1, 2011

nak buat bussiness tapi guna cara yang tak elok

today aku rasa geram dan marah sangat pagi-pagi tadi buka facebook yan'z homemade apam polkadot tengok ada sorang nie dia actually nak buat bussiness jual apam polkadot tapi tulah kesian sangat nak buat tapi dengan cara yang tak elok...dah la melayu plak tu ishhh3...dia nih ambik dan copy gambar tanpa minta izin dari pihak yan'z homemade pastu syok dengan bangganya upload dalam fb beliau konon-konon dya yang buat tulah orang melayu bila nak maju kalau buat taktik kotor macam ni...buatlah perkara yang diberkati ALLAH SWT..kalau dia buat dengan cara yang elok insyaALLAH rezeki kau tak kemana pun sedarlah sikit..kalau dengan cara tak elok macam ni sampai bila-bila pun tak berkat....hurmmmm siap tag lagi gambar tu kat fren dia tak malu betol masa aku tengok tadi tu siap buat discription dah la jual mahal 50pcs RM25 mahal dari yan'z homemade yang jual 50pcs RM15 tu lah nak cepat kaya macam tu lah....orang yang tamak selalu rugi insaflah!!!zaman sekarang ni macam-macam orang sanggup buat semata-mata untuk kepentingan diri sendiri kan kalau ye pun minta izin dulu ke ape biar berkat sikit rzeki yang kita dapat tu betol tak


 p/s:ALLAH selalu mendengar doa orang yang teraniaya ingat tu!!

4 comments:

HALIM said...

betul tu. kena la kreatif skit kalau nak buat bisnes ni kan..
^_^

cik tyraa said...

tu la tuhan bagi akal x gune huhu

-i N G s h a h z- said...

comel ouh apam polkadot tu..
nk cubit2 je rase.. hahaha

cik tyraa said...

hehe....