yAnG AmaT bErHoRmAt

Thursday, July 30, 2009

KEM PAYA PAHLAWAN JITRA

haaa!entry aku kali ni nak story pasal kehidupan aku mase di kem selama 3 hari 2 malam....kem yang aku g tu bukan PLKN okee tapi KEM BINA INSAN anjuran pihak kolej..actually kem tu nak mendisiplinkan kteorg as a new student,fuh!aktiviti memang padat giler babun dowh.....objektif kem tu untuk membentuk sahsiah dan jati diri pelajar..so sedikit sebanyak keadaan di kem tu jugak sama macam dikolej

okey!first day kteorg sampai kat kem pukul 2.00ptg camtu u know what?bas kteorg lah yang paling lambat sampai dah tu semua yang dalam bas tu pompuan jer...5 minit kteorg turun jer dari bas tu datang pulak abg2 senior a.k.a urusetia di kem suh angkat barang-barang...emmm ok kteorg pun per lagi angkat larh n letak kat satu tempat..tiba-tiba diorg cakap "kamu semua di denda ketuk ketampi 3 kali" disebabkan satu lagi barang belum di angkat...huh!!!!!!!!memang geram giler macam vunguks dah ar baru sampai penat lak tu sedap jer suh angkat...pastu kteorg nak kena berjalan ke tempat kem tu jauh dengan beg baju lagi,barang kem diorg lagi diorg senang2 jer naik basikal juz tengok kteorg kena buli ini x adil!!huhu..aku nih macam tunjuk persaan jer ahakz...tapi memang btol pun saper x bengang..then kteorg sampai la n letak barang2 pastu lecturer mintak purse,jam,handphone,kad pelajar n letak dalam plastik diorg simpan...korunk tawu x kad pelajar kteorg di gantikan dengan kad biase yang macam pelarian a.k.a banduan da ar besar malu giler beb kalo suh korunk pakai mesti awal2 ag korunk x nak tol x??

pastuh kteorg diberi makan dalam talam share 4 orang eeeuuw aku memang x der selera nak makan taw...tapi tu kire ok lagi ar but slot seterusnye kteorg semua kena masak sendiri,kiteorg di bahagikan kepada 10 orang satu group kot aku pun x ingat hehe...then satu group diorg bagi 6 tin sardin n 3 biji telur rase aku aar dah habis masak kteorg mesti makan dalam talam n share ag ermmm korunk paham2 ar kan share ngan saper aku x nak bgtwu nanti x pasal2 blog aku kene banned plak hahahaha...ermmm hari pun hampir malam so yang mane bley solat pegi solat yang non muslim n uzur kena wat keje adez!!part yang paling aku menci kteorg kene pasang khemah lah,susun tilam,lari sane lari sini penat btol...time tu plak hujan actually aku pun x bape sihat but aku still rase okay bley tahan ag ermm redah jer nk wat cm ner dah nama pun kem...

sehari kteorg x mandi taw!!bukannye x sempat but mase x cukup diorg x kasi kteorg leh cuci muka je kot yela bagi mase 2 minit...penat2 kteorg bawak baju alih-alih suh kteorg pakai baju kolej sepanjang mase ya rabbi hanya tuhan je yang tawu betapa busuk,basah,n macam2 ag arh yang melekat pada baju tuh euwww korunk mesti x sanggup kan...ermmm bukan korunk jer x sanggup suh owg giler pun tanak pakai...then malam tu kteorg tido kul 2 pagi lebey sambil2 kene siapkan buku log coz esok pagi b4 6.00 a.m kene anta kat urusetia so kteorg leh tido 2 jam jer coz 4 pagi kene bangun....pas bangun jer aku terus x chat demam,batuk,selsema,suara pun dah jadi macam penyanyi rockers so aku x dapat teruskan aktiviti kat kem x lame pas tu kawan satu group aku plak deman jangkit kat aku huhu ;p...dalam kul 9.00 pagi camtu aku ngan kwan2 yang demam di hantar ke hospital jitra...sampai kat sane kiteorg daftar dulu n tunggu giliran...then nama aku pun dipanggil masuk so doktor pun check punya check n tanya bla bla bla bla...time tu kteorg kene pakai mask mungkin di syaki H1N1 kot,pastu doktor bagi aku MC 3 hari thats mean aku x payah join aktiviti kat kem huhu bez giler dowh....doktor bagi aku banyak ubat tuu

dah habis makan roti aku pun makan ubat plak pergh!kne ubat batuk terus tido x sedar diri hahaha.....student2 yang x sakit mesti jelez tengok aku tido dengan nyenyaknye tapi bukan aku sowang jer yang demam ade ag tapi diorg khemah lain yang khemah sama ngan ak,kawan aku sorg jer so kteorg di kuarantinkan n x leh campur ngan budak lain ermmm sian diorg kene tido kat luar atas rumput...mase diorg tido atas rumput tu diorg ade main burung hantu ni berdasarkan citer kawan aku lah coz time tu aku pun tengah tido hehe...keesokkan paginye lak diorg wat aktiviti dalam tasik alahai habislah basah baju2 diorg...but malangnye sowg student pompuan lambat menyeberangi tasik tu n bcoz of that dye pun kne aaar rejam dalam tasik im feel sorry 4 her huhuhu....then diorg kene mandi dalam lumpur n secara x langsungnye jadi la spa yela lumpur kan bley wat masker muka hehe...

n finally berakhirlah kem kteorg...alhamdulillah segala-gala berjalan dengan lancar....so kteorg packing baju smua n blaik haaa sebelum balik kteorg kene g majlis perasmian penutupan kem sesi julai 2009...yeahhh!moment yang paling aku ingat kumpulan aku no.12 mendapat johan kumpulan terbaik...ermmm cam x cayer jer bez bangat ;)...........neway kem tu ade part yang bez n ade part yang x brapa bez so adat aaar dah nama pun kem yer x???mana ada kem yang x teruk kalau x teruk x payah aaar panggil kem tol x...
okay wait 4 my next entry CHILL


2 comments:

~~Masyitoh~~ said...

kem ni kt ner?

cik tyraa said...

kem ni kat jitra kedah