yAnG AmaT bErHoRmAt

Saturday, May 21, 2011

penanglicious ! JOM TERJAH PENANG

salam semua rasa dah lama tak menaip dalam blog ni disebabkan aku away untuk beberapa hari kalau korang ingat ada entri aku tulis sebelum aku away klik SINI kalau nak tau aku ke mana itu pun kalau korang nak tau lah taknak sudah i tak paksa tau !!tengok tu tajuk entri aku kat atas tu macam nak promote penang pulak hihi alang-alang aku pun memang asal dari penang so apa salahnya kan promote kat blog aku yang suam-suam kuku ni at least berguna juga mana la tau cuti sekolah ni ada planing nak ke penang tapi harus di ingat entri ni just bagi tau pasal makanan je sebab aku suka makan haha

actually,aku baru saja balik dari penang o0ps sebelum tu aku ni orang seberang erkk!maksud aku seberang prai ye bukan seberang indonesia ha sebab tu la aku bagitau aku baru balik dari penang sebabnya tu la aku orang seberang perai...kalau nak ke penang ni korang boleh ambik 2 jalan satu naik ferry satu lagi naik jambatan pulau pinang so kalau korang nak view laut boleh la naik jambatan kalau nak relax2 santai sikit naik ferry pun boleh suka hati lah kan...tapi aku prefer naik ferry kot!okay malas dah nak citer panjang aku nak bawa korang terus ke padang kota ermm pernah dengar tak??kat situ ramai orang lepak-lepak tepi laut sambil menikmati makanan famous yang ada kat penang especially laksa,rojak,pasembor macam2 lagi lah so pilihan family aku mesti lah makan laksa penang yang ori tu pergh marvelous habis kot memang puas hati kalau makan then order sotong kangkong satu set tu pun kira banyak dah nak makan tau pastu pekena air coconut shake perghhh di tambah dengan satu scoop aiskrim jagung..meleleh air liur habis makan kat situ aku dengan family jalan-jalan ternampak plak rojak huh!!apa lagi pekena rojak penang plak lah rugi kot kalau tak try banyak gila buah berbaloi-baloi so habis part padang kota sekarang aku nak bawa korang p pekena nasi kandaq penang yang famous gila nak tau kat mana???jom kita try nasi kandaq LINE CLEAR ha tudiaa kat situ banyak dah artis dok p makan kat sana aku gerenti kalau korang p sana wajib makan nasi kandaq line clear sedap kot macam-macam lauk ada dia buka 24jam ha apa lagi jom p penang












5 comments:

Syazwan said...

sedapnya ;)

cik tyraa said...

klu sdap mai penang jom2

msredcheesecake said...

cik tyraa,
msred gi bercuti 3 hari kat penang januari ari tu.belsah nasi kandar kambing 3 hari...hheee...

cik tyraa said...

msred haha amboi pkena nsi kndaq kambing nanti try la pkena nsi kndaq line clear cewah pomot plk

Kenari Putih said...

La best ka situ? Laksa situ bolehla... Haha... Tapi utk org luar penang okla nak makan laksa siti, panorama best tu.. Tapi dalam penang kalo mai jgn lupa singgah makan mee pata,myangbtu memang terbaikkkk... Kat padang kota lama